Martin Hnilička: Pomalu pečený vepřový bok na citrusech

DSC09588_Fotor

Recept na delikátní vepřový bok na citrusech od Martina Hniličky, šéfkuchaře amerického steakhousu George Prime Steak. Příprava masových pokrmů je jeho specialitou a díky zahraničním zkušenostem z Francie, Anglie a z prestižních pražských restaurací Céleste či Kampa Park je jeho kuchyně velmi pestrá a nápaditá. Vyzkoušejte si vepřový bok s pyré ze sladkých brambor u vás doma. Není to nic složitého a chutná opravdu skvěle.

Ingredience pro 4 osoby: vepřový bok 800 g, šťáva ze 3 pomerančů, šťáva ze 3 grepů, šťáva z 1 limety, 2g sušeného korinadru, 600 g sladkých brambor, 300 ml podmáslí, sůl

Postup vepřový bok: Smícháme šťávu z citrusů, přidáme sušený rozdrcený koriandr a vložíme do pečící pánve, vložíme osolený vepřový bok a pomalu pečeme na 160°C doměkka přibližně 3 hodiny.

Postup pyré ze sladkých brambor: Sladké brambory omyjeme, vložíme do rozehřáté trouby na 160 °C a pečeme doměkka přibližně 25 až 30 minut. Upečené brambory oloupeme, rozmixujeme, osolíme a přidáme podmáslí. Promícháme a provaříme přibližně 7 až 8 minut.

Recepty šéfkuchaře Martina Hniličky jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Martin Hnilička a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.