Degustace s Jakubem: Domaine de la Renjarde, Côtes du Rhône Blanc

_MG_7376_Fotor

Viognier, Grenache blanc a Roussanne, to jsou u nás nepříliš známé odrůdy, z nichž je složeno výborné bílé cuvéé od Domaine de la Renjarde. Toto vinařství najdeme v apelaci Côtes du Rhône na jihu Francie, u nás zmiňované především v souvislosti s produkcí tělnatých červených vín.

Domaine de la Renjarde stojí na ruinách starobylé římské vily a byli to právě staří Římané, kdo zde jako první vysázel révu vinnou. Dnes je vinařství v rukou rodiny Richard, vlastníka světoznámého vinařství Château La Nerthe v Châteauneuf du Pape. Jeho vinohrady čítají na 50 hektarů, z nichž převážná část byla vysázena před 45 lety převážně na písčitých a vápenitých půdách.

Větší část produkce je tradičně zaměřena na červená cuvée z odrůd Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Carignan a Mourvèdre a od roku 2012 se vyrábí pod názvem nově uznané apelace Côtes du Rhône Villages Massif d’Uchaux. O rok později bylo vinařství certifikováno jako biologické.

Podívejte se s Jakubem Přibylem na francouzské bílé víno Domaine de la Renjarde, Côtes du Rhône Village Blanc blíže. Dozvíte se více o jeho netradiční vůni a chuti. Nezapomněli jsme ani na snoubení s jídlem. Jakub vám prozradí s jakými delikatesami si jej nejlépe vychutnáte a co si k němu uvařit.

Vína Domaine de la Renjarde najdete v baleních SvětemVína.cz, která si můžete objenat až k vám domů. Součástí balení jsou recepty od skvělých šéfkuchařů Miroslava Kaliny (Kalina Cuisine & Vins), Jana Punčocháře (Grand Cru Restaurant & Bar), Jaroslava Zahálky (Mánes restaurant) a dalších. Díky nim si vychutnáte harmonické kombinace jídla a vína, které vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl. Ve stylových baleních Světem Vína dále najdete informační karty o víně a videodegustace. Aktuální informace získáte na našem Facebooku.

Text: František Coufal, Foto: Eva Strnadová

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.