Martin Hnilička: Jehněčí kotletky v krustě z lískových ořechů

_MG_0726_Fotor

Originální pojetí jehněčích kotletek v krustě z lískových ořechů od Martina Hniličky, šéfkuchaře steak housu George Prime Steak. Doplní je bramborový fondant a špenát. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to. Náš sommelier Jakub Přibyl k tomuto pokrmu navíc doporučil skvělé víno ze španělského regionu Rioja a musíme prozradit, že výsledná kombinace je skutečně delikátní. Přesvědčit se můžete v Prémiovém balení SvětemVína.cz.

Suroviny krusta z lískových ořechů pro 4 osoby: 50 g lískových ořechů, 50 g strouhanky, 30 g másla, špetka soli.

Postup: Lískové ořechy nasekáme nadrobno. Smícháme se strouhankou, máslem a osolíme.

Suroviny bramborový fondant: 4 velké brambory, 2 dcl přepuštěného másla, snítka tymiánu, stroužek česneku, sůl.

Postup: Očištěné brambory vložíme do kastrůlku, přidáme přepuštěné máslo, tymián, česnek a sůl. Přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 110 °C a přibližně 20 minut konfitujeme do měkka.

Suroviny špenát: 400 g očištěného špenátu, sůl, pepř, olivový olej.

Posup: Špenát orestujeme do měkka přibližně 4 až 5 minut na rozpáleném olivovém oleji. Osolíme a opepříme.

Suroviny kotletky: 500 g jehněčích kotletek, slunečnicový olej, sůl, pepř.

Postup: Očištěné jehněčí kotletky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na slunečnicovém oleji. Následně vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme přibližně 7 minut. Jehněčí kotletky vyjmeme, potřeme směsí z ořechů a pečeme dozlatova přibližně 2 až 3 minuty.

_MG_0738_Fotor

Recepty šéfkuchaře Martina Hniličky jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Martin Hnilička a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.