Martin Hnilička: Marinovaný mořský vlk na salátu z červeného pomeranče

_MG_0650_Fotor

Lehký pokrm k osvěžení jarních a letních dnů od Martina Hniličky, šéfkuchaře prémiového steak housu George Prime Steak. Marinovaný mořský vlk je delikátní a kombinace s červenými pomeranči marinovanými v medu mu velmi sluší. A to nejen na pohled. 🙂 Chuťový koncert pak jen dokreslují chilli papričky, které ještě umocní pocit svěžesti a rafinovaně obohatí chuť pokrmu.

Suroviny pro 2 osoby: 2 filety z mořského vlka o váze 200 g, 3 červené pomeranče, 1 polévková lžíce medu, 1 limeta, 2 dcl extra panenského olivového oleje, 1 chilli paprička, maldonská sůl, 150 g salátu.

Postup: Filety mořského vlka nakrájíme na plátky, namarinujeme v marinádě z limetové šťávy, limetové kůry, olivového oleje a maldonské soli. Ze dvou pomerančů vykrájíme segmenty, které namarinujeme v medu, olivovém oleji a maldonské soli. Dále si připravíme směs šťávy z čerstvého krvavého pomeranče, medu a chilli papričky nakrájené na malé kostičky. Směs zredukujeme na jednu polovinu a necháme vychladnout. Na talíř naskládáme segmenty z krvavých pomerančů, plátky mořského vlka, pokapeme směsí z chilli a pomeranče, osolíme maldonskou solí a ozdobíme lístky očištěného salátu.

_MG_0637_Fotor2

Recepty šéfkuchaře Martina Hniličky jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Martin Hnilička a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.