Milan Hořejš: Dýňová polévka

_MG_8191-2

Něco na zahřátí v chladných zimních měsících. Milan Hořejš, šéfkuchař několikanásobného nejlepšího vinného baru v České republice Vinograf a býválý šéfkuchař vyhlášené restaurace V Zátiší, vám poradí jak připravit parádní dýňovou polévku. Tu můžete ochutnat ve Vinografu na Senovážném náměstí a samozřejmě i u vás doma. V baleních Světem Vína najdete i víno, které se k ní dokonale hodí. Přejeme dobrou chuť.

Suroviny 2 osoby: 1 menší máslová dýně, 1  menší dýně Hokaidó, cibule 1 ks, hruška 2 ks, brambora 1 ks, drůbeží vývar 0,5 l, smetana 33% 0,3 l, kokosové mléko 0,3 l, curry pasta 3 g, sůl, vinný ocet 5 cl, cukr třtinový 2 polévkové lžíce, olivový olej 5 cl

Postup: Dýni  a hrušky oloupeme a odstraníme semínka, nakrájíme na kostky a společně upečeme ochucené  solí, octem, třtinovým cukrem a olivovým olejem na 190°C 15 minut. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme curry pastu, opečenou dýni i s hruškou a zalijeme vývarem a osolíme. Vaříme dohromady alespoň 20 minut, přidáme smetanu a důkladně rozmixujeme. Přidáme kokosové mléko a dochutíme. Polévku servírujeme s kvalitním olejem z dýňových semínek a opraženými dýňovými semínky.

Recepty šéfkuchaře Milana Hořejše jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Milan Hořejš a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.