Mladý talentovaný šéfkuchař Jan Macháček vystudoval Hotelovou školu v hotelu Crowne Plaza. Ihned po škole začal vařit pod známým italským šéfkuchařem Riccardem Lucque , v jehož restauracích působil celých 7 let. Ve vyhlášené restauraci Aromi se zdokonaloval především v přípravě ryb a mořských plodů.
V neméně prestižní restauraci La Finestra se pak soustředil spíše na pokrmy z masa. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Pastař na Malé Straně, kam si ho vybral Tomáš Arnold, bývalý manažer první české michelinové restaurace Allegro, Four Seasons Hotel Prague a Jan Blažek zkušený restauratér a zakladatel firmy Čerstvá Pasta.
Recepty šéfkuchaře Jana Macháčka jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.
Text: František Coufal, foto: archiv Pastař