Známý šéfkuchař Jaroslav Zahálka začal svou kariéru v restauraci U Orloje na Staroměstském náměstí, v restauraci Archiv a na Letenském zámečku. Na pozici Executive Chef de Cuisine řídil prestižní restaurace jako La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, El Torro Negro, La Republica a další.
Během své kariéry se učil od michelinských šéfkuchařů Alexe Ataly, Vittoria Fusari, Marca Fadigy, Christhophera Arcadeifena či Pavla Pospíšila. Je členem prestižního světového Club des Chefs des Chefs a lektorem Pražského kulinářského institutu. V současné době je spolumajitelem a šéfkuchařem skupiny restaurací Mánes a ambasadorem značky Tork pro lepší hygienu v restauracích.
Recepty šéfkuchaře Jaroslava Zahálky jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.
Text: František Coufal, Foto: Eva Strnadová a archiv Mánes Group