Robert Loos: Telecí játra na červeném víně s Ratée bramborami

_MG_9949_Fotor

Jemná telecí játra, restovaná červená cibule, Ratée brambory, omáčka z červeného vína a sicilského fortifikovaného vína Marsala. To je výborná kombinace chutí od šéfkuchaře restaurace Aromi, Roberta Loose. Stačí přidat pár plátků italské Pancetty, otevřít si láhev kvalitního vína a recept na příjemný gurmetský zážitek je na světě.

Suroviny pro dvě osoby: 400 g telecích jater, 70 g hladké mouky, 1 červená cibule, 2 dcl červeného vína, 1 dcl vína Marsala, hrst nasekané hladkolisté petržele, sůl, čerstvý černý pepř, 300 g brambor Ratée, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 až 2 snítky čerstvého tymiánu, 20 g čerstvého másla, pár lžic masového vývaru

Postup příloha: Ratée brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí překrojíme na čtvrtiny a společně s červenou cibulí nakrájenou na dílky lehce restujeme na olivovém oleji po dobu 4 – 5 minut. Následně přidáme čerstvý tymián a hladkolistou petržel.

Postup telecí játra: Telecí játra nakrájíme na tenké plátky, lehce poprášíme moukou a na pánvi po bramborech zprudka osmahneme. Při tloušťce 2 centimetry stačí péct přibližně 2 minuty z každé strany. Mezitím dáme na talíř brambory s cibulí, poté přidáme játra a na pánev do výpeku přidáme červené víno a víno Marsala. Odvaříme alkohol, přidáme pár lžic masového vývaru a na závěr zašleháme oříšek čerstvého másla. Přelijeme přes játra a můžeme podávat.

Tip: K bramborám s cibulí nebo k játrům můžeme během opékání přidat pár plátků pancetty.

Recepty šéfkuchaře Roberta Loose jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Robert Loos a František Coufal, foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.