Milan Hořejš, šéfkuchař Vinograf

Milan Hořejš_Fotor_Fotor

Milan Hořejš začal svou kariéru kuchaře v prestižní restauraci Kampa Park, kde vařil pod známým šéfkuchařem Jaroslavem Židkem. Následovaly restaurace jako Pravda, C’est la vie, Joshua Tree nebo HOT fusion restaurant.

V roce 2005 si vyzkoušel zahraniční angažmá, konkrétně v restauraci Zeughauskeller ve švýcarském Curychu. Po dvouleté zkušenosti se vrátil do Čech a nastoupil jako šéfkuchař prestižní pražské restaurace V Zátiší, kde působil celých pět let.

Dnes je šéfkuchařem několikanásobného nejlepšího vinného baru v České republice Vinograf na Senovážném náměstí, kde můžete jeho gastronomii ochutnat. Dále dohlíží na nabídku jídel menšího Vinografu na Andělu. Jeho moto zní, „co se u nás vypěstuje, mělo by se u nás také sníst“.

_MG_0611_Fotor

Recepty šéfkuchaře Milana Hořejše jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný také zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text a foto: František Coufal

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.