Jan Horký, šéfkuchař Sabores Tapas & Vinos

Jan Horký_Fotor

Mladý talentovaný kuchař Jan Horký se vyučil v karlovarském Grandhotelu Pupp, kde díky praxi v hotelové restauraci poprvé přičichl k vysoké gastronomii. Po ukončení studií zůstal věrný rodným Karlovým Varům a své schopnosti rozvíjel v tamním hotelu Imperial. Odtud již jeho kroky směřovaly do pražského Kampa Parku, kde vařil pod uznávaným šéfkuchařem Markem Raditschem.

Zde se vypracoval na pozici chef de partie a toho času také vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d’Or, což mu vyneslo ceněnou účast v mezinárodním kole. Ani v jeho dalším angažmá, tentokrát ve Zdenek’s Oyster Baru, nezůstal jeho talent a píle bez povšimnutí.

Pod vedením dalšího věhlasného šéfkuchaře Jiřího Noska, jehož recepty taktéž najdete v baleních SvětemVína.cz, se postupně vypracoval na pozici sous chefa. Následovala nabídka do jeho současného působiště Sabores Tapas & Vinos. Pozice šéfkuchaře moderního tapas baru pro něj byla výzvou a nutno podotknout, že se jí zhostil ve velkém stylu. Jeho spojení tradiční španělské kuchyně a nejnovějších kulinářských postupů slaví úspěch a vy se o tom můžete přesvědčit i s námi.

_MG_0966

Recepty šéfkuchaře Jana Horkého jsou ve spojení s víny vybranými sommelierem Jakubem Přibylem součástí balení SvětemVína.cz. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal, foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.