Jiří Nosek, šéfkuchař Zdenek’s Oyster Bar

Jiří Nosek_Fotor

Kdysi profesionální cyklista se vydal na dráhu kuchaře ve svých 21 letech. Svou kariéru začal v prestižní restauraci Ostroff, kde se učil od italského šéfkuchaře Michelle Geny. Náledovaly další vyhlášené pražské restaurace jako Kampa Park a C’est La Vie, kde se později stal šéfkuchařem.

Po těchto zkušenostech si vyzkoušel i práci v zahraničí, konkrétně ve švýcarské michelinské restauraci La Table d’Adrien ve Verbier, kde sbíral další zkušenosti od skvělého šéfkuchaře Marca Bassiho. Po návratu do Prahy působil pod šéfkuchařem Gwendalem Le Ruyet v restauraci Céleste, kterou následně vystřídal za další prestižní restauraci Apostilla. V současné době působí jako šéfkuchař v Zdenek’s Oyster Baru, kde naplno zúročuje své kulinářské umění.

_MG_0019trt_Fotor

Recepty šéfkuchaře Jiřího Noska jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal, foto: Eva Strnadová a archiv Zdenek’s Oyster Bar

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.