Martin Svatek: Vepřový bůček s pyré z červeného zelí a marinovanou zeleninou

_MG_9440_Fotor

Výtečný vepřový bůček s pyré z červeného zelí a marinovanou zeleninou. Autora receptu nám prozradí jedinečný styl a hlavně ředkvičky, oblíbená ingredience Martina Svatka, šéfkuchaře táborské restaurace Goldie. Pokud vám jeho kombinace chutí u vás doma zachutná, určitě doporučuji výlet do Tábora, kde můžete vyzkoušet další Martinova skvělá jídla a zároveň si užít příjemnou atmosféru tohoto krásného jihočeského města.

Ingredience pro dvě osoby: 500 g vepřového bůčku bez kosti, ½ jablka, 1 šalotka, 2 hřebíčky, A bobkový list, kardamon, sůl, mletý kmín

Postup: Bůček uvaříme do měkka přibližně 2 hodiny a necháme jej vychladnout. Nakrájíme na porce a upečeme na rozpálené pánvi z jedné strany přibližně 2 – 3 minuty dokřupava.

Ingredience pyré z červeného zelí: 300 g čerstvého červeného zelí, 2 lžíce švestkových povidel, troška cukru

Postup: Zelí nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do červeného vína s cukrem, přidáme švestková povidla a vaříme do měkka. Po uvaření scedíme vodu, přidáme cukr a rozmixujeme na hladké pyré. Na talíř podáváme pomocí cukrářského pytlíku.

Ingredience marinovaná zelenina: 2 ředkvičky, ½ žluté řepy, ½ kedlubny, jarní kvítí a jarní louka na dozdobení

Postup: Zeleninu nakrájíme na slabé plátky, vložíme do ledové vody a necháme ½ hodiny marinovat. Zelenina díky tomu zkřehne a je křupavá. Vše úhledně klademe na talíř a dozdobíme.

_MG_9486_Fotor

Recepty šéfkuchaře Martina Svatka jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Martin Svatek a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.