Milan Hořejš: Dančí hřbet s liškami, čokoládovou omáčkou a bulgurem

_MG_0611_FotorDalší recept, který si pro vás připravil šéfkuchař Vinografu Milan Hořejš, je tentokrát zvěřina. Připravte si šťavnatý dančí hřbet v nápadité kombinaci s restovanými liškami, cibulkou, bulgurem a čokoládovou omáčkou. Na talíři vypadá výborně a stejně tak i chutná.

Ingredience pro 4 osoby: Hřbet z daňka (bez kosti) 600g, 200 g čerstvých lišek, 200 g bulguru, svazek jarní cibulky, 200 g silného telecího vývaru nejlépe demi glas, 30 g čokolády 70% kakaa, 4 šalotky, 4 cl suchého Sherry.

Postup: Bulgur propláchneme studenou vodou a zalijeme vařícím vývarem v poměru 1:4. Zakryté necháme „napít“. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a na másle rychle orestujeme, přidáme hotový bulgur a ochutíme. Lišky důkladně opláchneme a restujeme na cibulce, podléváme vývarem a zjemníme máslem.

Postup omáčka: Orestujeme šalotku, zastříkneme suchým sherry a přidáme silný telecí vývar. Svaříme do potřebné konzistence a na závěr necháme v omáčce rozpustit kousek čokolády.

Postup dančí hřbet: Dančí hřbet očistíme od blan a vcelku jej opečeme na oleji. Nejprve dáme péci na 170 °C na 4 minuty, poté troubu vypneme a necháme maso dojít. Nejlépe, když je na řezu pěkně růžové a plné šťávy.

_MG_0601_Fotor

Recepty šéfkuchaře Milana Hořejše jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Milan Hořejš a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.