Miroslav Kalina, šéfkuchař Kalina Cuisine & Vins

Miroslav Kalina

Miroslav Kalina pracoval jako šéfkuchař a na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot a v restauraci pražského hotelu Hoffmeister ADA. V průběhu své kariéry absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin.

Působil v jednohvězdičkových restauracích ORO v Norsku, Krone v Německu a v legendární francouzské tříhvězdičkové restauraci Les Prés d‘Eugenie. Zde se mohl učit od uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů francouzské nové kuchyně Michela Guerarda. V současné době působí jako šéfkuchař a spolumajitel gourmet restaurace Kalina Cuisine & Vins. Jako porotce se účastní úspěšné reality show MasterChef.

_MG_8552

Recepty šéfkuchaře Miroslava Kaliny jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal a Kalina Cuisine & Vins, foto: František Coufal a archiv Kalina Cuisine & Vins

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.