Ochutnáváme ze skla Riedel Veritas

6449-28-67-0_veritas_gruppe_01

Při natáčení videodegustací Světem Vína používáme křišťálové sklenice Riedel Veritas, které v sobě spojují perfektní zpracování a lehkost. Díky unikátnímu konceptu vinných sklenic „šitých“ na míru jednotlivým odrůdám vína má dnes společnost Riedel Glass Company výjimečnou pozici ve vinařském světě.

Jejich sklenice jsou pro milovníky vína i vinařské odborníky nepostradatelným nástrojem umožňujícím maximální zážitek z degustovaných vín. Claus Riedel byl prvním člověkem v historii, jenž začal navrhovat a vyrábět sklenice podle charakteru vína. Přivedl na svět vinné sklo, jež opravdu funguje a dnes je ve vinařském světě skutečnou legendou. Firma byla založena v Jizerských horách roku 1756 a existuje tak již více než 250 let. Až do konce II. světové války patřila k našim nejvýznamnějším výrobcům křišťálu. Dnes sídlí v Rakousku a zaměřuje se téměř výhradně na výrobu a vývoj vinného skla a na český trh je dováží společnost Ad Vivum.

Text: František Coufal, foto: archiv Riedel

S předplatným SvětemVína.cz každý měsíc poznáte dvě nová kvalitní vína z celého světa vybraná nejlepším sommelierem ČR, Jakubem Přibylem. Díky jeho videodegustacím a informačním kartám o víně se o každém z nich něco dozvíte. Součástí balení jsou i recepty od předních českých šéfkuchařů. Každé víno si tak můžete vychutnat v dokonalých kombinacích s jídlem. To vše v pohodlí vašich domovů.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.