Robert Loos, šéfkuchař Aromi

Robert Loos 2_Fotor_Fotor

Máme to potěšení, vám představit dalšího kuchaře, který s námi spolupracuje. Je jím výborný šéfkuchař Robert Loos. Svou kariéru začal v restauraci Radisson Blu Alcron Hotel a pokračoval v prestižní restauraci La Veranda, kde se učil od šéfkuchaře roku 2000 a 2001 Radka Davida. Následovala zkušenost v oceňované restauraci La Rotonde nebo zahraniční stáže ve Vídni a v londýnské restauraci Maze.

Po dalším angažmá, tentokrát v restauraci Augustine, se přesunul na svou stávající pozici šéfkuchaře restaurace Aromi, kde odpočátku úzce spolupracuje se známým italským šéfkuchařem Riccardem Lucque. Po přestěhování do nových velkolepých prostor na Náměstí Míru zde společně rozvíjejí nový koncept italské fine dining restaurace s bistrem zaměřený na pokrmy z čerstvých ryb a mořských plodů.

Jejich skvělé menu jen dokazuje, že jim spolupráce svědčí. Pokud byste se od Roberta chtěli něco přiučit, prozradíme, že působí jako lektor ve škole vaření Laboratorio, kde vás například naučí, jak správně připravit mořského vlka.

V Aromi i Laboratoriu zúročuje vedle své pestré kariéry i zkušenosti, které nasbíral spoluprací s mnoha slavnými kuchařskými osobnostmi. Těmi jsou například britská legenda Gordon Ramsey, brazilský mág Alex Altala či michelinští šéfkuchaři Jeff Bland, Mark Hix či Roman Paulus.

_MG_9949_Fotor

Recepty šéfkuchaře Roberta Loose jsou ve spojení s víny vybranými sommelierem Jakubem Přibylem součástí balení SvětemVína.cz. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal, foto: Eva Strnadová a archiv Aromi

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.