Že Španělé mají trošku jiný smysl pro humor než jejich ruští kolegové, se můžete přesvědčit díky papričkám Padrón. Připravuje se z nich oblíbený tradiční tapas “španělská ruleta“, jehož vtip spočívá v tom, že nikdy nevíte, která paprička pekelně pálí a která naopak vůbec. Tyto papričky s překvapením pochází z galicijského města Padrón a podávají se opečené na olivovém oleji solené hrubou solí. Do jednoho z dalších receptů je použil šéfkuchař Jan Horký ze Sabores Tapas & Vinos. Ale o tom až příště…
Oblíbenou společenskou zábavu ještě umocňuje fakt, že většina papriček nepálí. Na zábavný efekt v podobě plačícího kamaráda si většinou musíte chvilku počkat a napětí samozřejmě vzrůstá… 🙂 Užít si jej můžete i vy s originálním receptem na českou klasiku v podobě hovězího steaku s rajskou omáčkou, který bude součástí dalších balení SvětemVína.cz spolu se skvělými víny vybranými předním českým sommelierem Jakubem Přibylem.
Text: František Coufal, foto: Eva Strnadová