Jan Macháček: Tiramisu

_MG_8765_Fotor

Recept pro milovníky sladkého. Výborné Tiramisu od mladého talentovaného šéfkuchaře Jana Macháčka. Ten sedm let vařil ve vyhlášených restauracích La Finestra a Aromi pod známým italským šéfkuchařem Riccardem Lucque. Nyní je šéfkuchařem italské restaurace Pastař, kde můžete jeho gastronomii ochutnat. Díky jeho receptu si můžete vaší sváteční tabuli obohatit o jeden z nejoblíbenějších italských pokrmů. A věřte nám, není to nic náročného 🙂

Suroviny pro 2 osoby: 250 g mascarpone, 2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 šálek kávy, 2 cl mandlového likéru Amaretto, kakao, 1 ks plátu (nebo italské piškoty)

Postup: Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do husté pěny. Z bílků následně ušleháme z nich sníh. Mascarpone pomocí metly smícháme s likérem Amaretto a směs přidáme do vyšlehaných žloutků. Nakonec zlehka přimícháváme i vyšlehaný sníh. Hotový krém necháme minimálně hodinu odpočinout v chladu. Poté si vezmeme piškoty nebo upečený piškotový plát a začneme skládat. Použít můžeme menší mísu nebo sklenici podle toho, jak chceme dezert podávat. Dolů dáme plát v požadovaném tvaru nebo naskládáme piškoty. Lehce pokapeme kávou a naneseme první vrstvu krému. Toto opakujeme třikrát za sebou u verze s piškoty, jednou pak u verze s plátem, který najdete i na fotografii. Poslední vrstvu posypeme kakaem. Dezert necháme odležet v chladu do druhého dne a můžeme podávat. Dozdobíme dle chuti.

Recepty šéfkuchaře Jana Macháčka jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Jan Macháček a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.