Degustace s Jakubem: Grupo Yllera, Coelus Joven

_MG_7381_Fotor

Tempranillo, tak se jmenuje nejpěstovanější španělská červená odrůda, která je zároveň symbolem tamního vinařství. Velmi pravděpodobně pochází ze španělského regionu Rioja a kromě své domovské země jej najdeme také v Portugalsku, na jihovýchodě Francie, v italské Sicílii, Austrálii a v Severní i Jižní Americe.

Naše 100% Tempranillo s názvem Coelus Joven pochází z vinařsví Grupo Yllera. To bylo založeno roku 1970 ve španělském městě Rueda. Hned po svém vzniku se výrazně podílelo na rozvoji místního vinařství a dokonce se zasloužilo o vznik apelace Denominación de Origen Rueda v oblasti Castilla y León.

Dnes vlastní oddělená vinařství v několika dalších španělských oblastech včetně těch nejprestižnějších. Coelus v regionu Rioja, odkud pochází i naše červené víno, Bracamonte v regionu Ribera del Duero či Garcilaso v regionu Toro.

Ochutnejte společně s Jakubem Přibylem španělské víno Grupo Yllera, Coelus Joven. Jakub vám přiblíží jak voní, chutná, s jakými delikatesami si jej nejlépe vychutnáte a co si k němu uvařit.

Vína Grupo Yllera najdete v baleních SvětemVína.cz, která si můžete objenat až k vám domů. Součástí balení jsou recepty od skvělých šéfkuchařů Miroslava Kaliny (Kalina Cuisine & Vins), Jana Punčocháře (Grand Cru Restaurant & Bar), Jaroslava Zahálky (Mánes restaurant) a dalších. Díky nim si vychutnáte harmonické kombinace jídla a vína, které vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl. Ve stylových baleních Světem Vína dále najdete informační karty o víně a videodegustace. Aktuální informace získáte na našem Facebooku.

Text: František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.