Degustace s Jakubem: Willi Schaefer, Riesling

_MG_7447_Fotor

Bílá královská odrůda Riesling patří mezi nejušlechtilejší bílé odrůdy révy vinné. Pochází z Německa, velmi pravděpodobně z oblasti Rheingau a první písemné zmínky o jejím pěstování pochází z první poloviny 15. století. Dodnes patří společně s dalším německým regionem Mosel, rakouským Wachau a francouzským Alsace k nejlepším oblastem pro pěstování této odrůdy.

Právě z druhé zmiňované Mosely pochází i naše bílé víno od vinařství Willi Schaefer. Jeho rodinná vinařská historie sahá až do roku 1121 a velmi si zde potrpí na tradičních postupech při zpracování vína. Na necelých 4 hektarech vinic, které se nachází na strmých břidlicových svazích a jejich stáří dosahuje až 100 let, pěstují výhradně Riesling. Po ručním sběru hroznů následuje tradiční vinifikace ve starých dřevěných 1000 hl sudech typu Fuder s minimálními zásahy do průběhu zrání. Tento přístup, spolu s dokonalým citem vinaře a znamenitým terroir, dává vzniknout pozoruhodným vínům, které dokonale vystihují charakter moselských vín.

Podívejte se s Jakubem Přibylem na německé víno Willi Schaefer, Riesling blíže. Zavítáte do prostředí vinic Mělnického vinařství Kraus s krásným výhledem na Říp. Podíváte se, jak vypadá hrozen Ryzlinku rýnského a dozvíte se více o jeho typické vůni a chuti. Jakub vám také poradí s jakými delikatesami si jej nejlépe vychutnáte a co si k němu uvařit.

Vína Willi Schaefer najdete v baleních SvětemVína.cz, která si můžete objenat až k vám domů. Součástí balení jsou recepty od skvělých šéfkuchařů Miroslava Kaliny (Kalina Cuisine & Vins), Jana Punčocháře (Grand Cru Restaurant & Bar), Jaroslava Zahálky (Mánes restaurant) a dalších. Díky nim si vychutnáte harmonické kombinace jídla a vína, které vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl. Ve stylových baleních Světem Vína dále najdete informační karty o víně a videodegustace. Aktuální informace získáte na našem Facebooku.

Text: František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.