Milan Hořejš: Kuře na paprice

_MG_8199_Fotor_Fotor

Další česká klasika tentokrát v kombinaci s netradiční přílohou, kterou bychom čekali spíše v slunné Itálii. Vyzkoušejte si doma tradiční české kuře na paprice s čerstvými těstovinami s bazalkovým pestem. Jak jej připravit vám poradí Milan Hořejš, šéfkuchař několikanásobného nejlepšího vinného baru v České republice Vinograf.

Suroviny: celé kuře z dobrého chovu, 3 cibule, 2 červené papriky, 1 mrkev, 300 g celeru, sladká paprika, 4 kuličky černého pepře, 3 dl 31% smetany, 100 g másla

Postup: Kuře vykostíme tak, že seřízneme prsíčka a stehýnka. Z kostry kuřete, zeleniny, koření a cibule uvaříme silný vývar. Stehýnka a prsíčka osolíme a opepříme, potřeme máslem a dáme péct do vyhřáté trouby. Mezitím uvaříme omáčku. Nejprve upečeme červené papriky, očistíme a oloupeme. Na másle orestujeme cibuli do sklovata, přidáme opečenou papriku a mletou sladkou papriku. Vše zalijeme vývarem a provaříme. Poté přidáme smetanu a omáčku i s paprikami a cibulí rozmixujeme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat trochu chilli. Podáváme s čerstvými těstovinami s bazalkovým pestem.

Recepty šéfkuchaře Milana Hořejše jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Milan Hořejš a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.