Teplé dny už jsou za dveřmi a my vám přinášíme svěží krevetový koktejl s jablky, okurkou a karamelovou oplatkou od kuchaře Martina Svatka. Vyzkoušejte jednoduchý nápaditý recept od člena Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a autora skvělé kuchařky “Česká kuchyně – lehká a elegantní“. Jeho skvělou gastronomii můžete ochutnat také v oceňované táborské restauraci Goldie hotelu Nautilus, kde působí jako šéfkuchař a rozhodně jí stojí za to navštívit.
Ingredience pro 2 osoby: 100 g malých koktejlových krevet, ½ jablka, 100 g okurky, citronová šťáva z poloviny citrónu, 60 g černých oliv, sůl, pepř
Postup: Okurku oškrábeme, očistíme od semínek a spolu s jablkem nakrájíme na kostičky. Smícháme s krevetami a přidáme na jemno nakrájené černé olivy. Osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
Ingredience karamelová oplatka: směs Bienex, čerstvý zelený pepř z mlýnku
Postup: Do čtvrtky vystřihneme dvě kulaté formy. Čtvrtku položíme na plech na pečící papír. Směs Bienex sypeme přes sítko. Naneseme slabou vrstvu přibližně 1 mm a opepříme. Následně čtvrtku opatrně odejmeme tak, aby na pečícím papíru zůstaly dvě kolečka směsi Bienex. Dáme péct do trouby na 200 °C po dobu 4 – 5 minut. Necháme vychladnout a na závěr dozdobíme.
Recepty šéfkuchaře Martina Svatka jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.
Text: Martin Svatek a František Coufal, Foto: Eva Strnadová