Tomáš Černý: Pappardelle s ragů z divočáka

DSC09755

Připravte si doma výborné pappardelle s ragů z divočáka. Velmi oblíbený recept v italském Toskánsku vám představí Tomáš Černý, šéfkuchař vyhlášené italské restaurace La Finestra. Během své kariéry Tomáš vařil s mnoha italskými mistry šéfkuchaři. V michelinské restauraci Allegro s Andreou Acordim, s Riccardem Lucque v La Finestře, se Stefanem Ciottim, Riccardem Agostinim a mnoha dalšími. Díky jeho receptu si doma uvaříte skutečně pravou Itálii. Přejeme vám dobrou chuť 🙂

Ingredience pro 4 osoby: pappardelle 360 g, 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), půlka cibule, stroužek česneku, 50 g sušených hub, 250 g namletého masa z divočáka, 50 g protlaku, 100 ml červeného vína, italský špek Lardo 25 g, divoké koření, sůl, pepř

Postup: V hrnci restujeme mleté maso na cibuli dokud se nezmění barvu do tmavě hněda a nepustí veškerou vodu, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a opět restujeme do měkka. Přidáme rajčatový protlak a restujeme jej do zlatova. Přidáme sůl, pepř, divoké koření, česnek, namleté sušené hřiby a špek Lardo. Vše znovu restujeme přibližně 2 minuty a zalijeme červeným vínem. Odpaříme alkohol a vše začneme vařit, přikryjeme pokličkou a dusíme při teplotě 140 °C do měkka přibližně hodinu a půl. Hotové ragů následně pohodíme s pappardelemi uvařenými na skus (al dente) a doplníme olivovým olejem.

Recepty šéfkuchaře Tomáše Černého jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Tomáš Černý a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.