Tomáš Černý, šéfkuchař La Finestra

Tomáš Černý

Svou kariéru kuchaře začal v restauraci hotelu Ambassador a poté strávil tři roky v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi zde získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření. Po svém odchodu z Four Seasons externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí.

Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Pro jeho profesní rozvoj byla cenná také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni či Riccardo Agostini.

Po následném angažmá v restauraci Aromi nastoupil na svou současnou pozici šéfkuchaře do restaurace La Finestra, kde spolupracuje se známým šéfkuchařem Riccardem Lucque. Působí také jako lektor Pražského kulinárního institutu a Laboratorio.

DSC09755_Fotor

Recepty šéfkuchaře Tomáše Černého jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: La Finestra, foto: František Coufal a archiv La Finestra

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.