Svou kariéru kuchaře začal v restauraci hotelu Ambassador a poté strávil tři roky v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi zde získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření. Po svém odchodu z Four Seasons externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí.
Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Pro jeho profesní rozvoj byla cenná také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni či Riccardo Agostini.
Po následném angažmá v restauraci Aromi nastoupil na svou současnou pozici šéfkuchaře do restaurace La Finestra, kde spolupracuje se známým šéfkuchařem Riccardem Lucque. Působí také jako lektor Pražského kulinárního institutu a Laboratorio.
Recepty šéfkuchaře Tomáše Černého jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.
Text: La Finestra, foto: František Coufal a archiv La Finestra