Petr Hajný, šéfkuchař Park Hotel Popovičky

2015-PHOTOONE-1021_Fotor

Petr Hajný (na fotografii vlevo) chtěl být původně automechanikem po svém otci. Nakonec se však rozhodl jinak a vydal se na dráhu kuchaře. Vyučil se v pražském Hotelu InterContinental, kde díky krátké zkušenosti v restaurantu Zlatá Praha poprvé přičichl k vysoké gastronomii.

Po vyučení nastoupil do vyhlášené restaurace Flambée. Tam sbíral zkušenosti od skvělého šéfkuchaře Dušana Jakubce. Právě s ním, Pavlem Marešem a Martinem Slezákem byli hlavní oporou českých národních kuchařských týmů. Po Flambée působil jako šéfkuchař v restauraci U Závoje či v restauracích Piano Nobile a Terra v pražské Ville Richter.

Následným krokem byla další prestižní restaurace Chagall’s. Dnes je šéfkuchařem restaurace Park Hotelu Popovičky, kde tvorbě menu spolupracuje se svým kamarádem a dalším výtečným šéfkuchařem Janem Punčochářem.

_MG_0009_Fotor_Fotor

Recepty šéfkuchaře Petra Hajného jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal, foto: František Coufal a archiv Park Hotel Popovičky

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.