Tomáš Černý: Spaghetti s mořskými plody

DSC09835-2

Tomáš Černý, šéfkuchař restaurace La Finestra, vám poradí, jak si připravit výtečné spaghetti s mořskými plody. Tomáš se učil od mistrů italské gastronomie, proto těžko hledat lepšího autora tohoto receptu. Posuďte sami. Tři roky působil v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons, kde se učil od šéfkuchaře Vitta Mollica. Spolupracoval s úspěšnými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni či Riccardo Agostini. Dnes spolupracuje se známým šéfkuchařem Riccardem Lucque.

Ingredience pro 2 osoby: spaghetti 160 g, 2 krevety s hlavou, 100 g vařené chobotnice či čerstvých kalamárů, 10 ks slávek, 10 ks vongolí, 2 stroužky česneku, špetka chilli, bazalka, 100 g cherry rajčat, 100 ml bílého vína, 200 ml olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Do osolené vody dáme vařit těstoviny a mezitím si připravíme omáčku. V pánvi na lehce zahřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, bazalku a chilli, pro lepší chuť a sílu omáčky ještě vymačkáme hlavy z krevet. Vše lehce restujeme přidáme chobotnici, kalamáry, slávky, vongole a nakrájené maso z krevet. Lehce zastříkneme bílým vínem a počkáme na otevření mušlí. Vše osolíme, opepříme a přidáme namačkaná cherry rajčata. Chutě spojíme lehkým převařením a počkáme na pastu. Jakmile jsou těstoviny uvařené na skus (al dente) prohodíme vše dohromady na pánvi a zakápneme olivovým olejem. Po prohození podáváme.

Recepty šéfkuchaře Tomáše Černého jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Ty vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Tomáš Černý a František Coufal, Foto: František Coufal

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.