Jan Punčochář: Marinované mušle sv. Jakuba s květákem

_MG_7743_Fotor

Přinášíme vám zajímavý recept od skvělého šéfkuchaře Jana Punčocháře. A nenechte se odradit. Na první pohled působí náročně na přípravu, ale věřte nám, zdání klame 🙂 Marinované mušle sv. Jakuba vypadají a chutnají výborně a připravit je zvládnete za chvilku. Uvařte si podle šéfkuchaře, který prošel mnoha prestižními pražskými restauracemi, jako je Zátiší, International Zlatá Praha nebo Le Terroir. V zahraničí pak sbíral zkušenosti v michelinských restauracích Hangar 7 a Tim Raue. Již dva roky dozoruje a koncepčně se podílí na kuchařském provozu v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Jeho nezaměnitelnou kuchyni si můžete vychutnat v Grand Cru Restaurant & Bar a s naším receptem i u vás doma spolu s vínem, které jej skvěle doplní.

Ingredience pro dvě osoby: Mušle sv. Jakuba 340 g, sůl, pepř, citrón 1 ks, olivový olej 1 dcl, petrželka 20 g, barevný květák 400 g, domácí špek 100 g, kešu oříšky 50 g, máslo 20 g, vinný ocet 1 dcl

Postup: Mušle vyloupeme, očistíme a marinujeme solí, pepřem a citronovou šťávou. Zakápneme olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou. Zakryjeme fresh folií a marinujeme v ledničce 30 minut. Květák očistíme na malé růžičky a odřezky dáme vařit do osolené vody. Růžičky krátce uvaříme a marinujeme do octu s olivovým olejem. Uvařený květák rozmixujeme s máslem a kešu oříšky v mixeru do hladké hmoty. Špek opečeme na pánvi. Na závěr na krém z květáku pokládáme marinované mušle, květák a špek. Doplníme bylinkami a praženými kešu oříšky. Vše můžeme doplnit čerstvou šťávou z okurek.

Recepty šéfkuchaře Jana Punčocháře jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Jan Punčochář a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.