Degustace s Jakubem: Chateau Ste. Michelle, Dry Riesling

_MG_7446_Fotor

Odrůdě Riesling jsme se věnovali v nedávné degustaci s Jakubem Přibylem. S vínem Willi Schaefer, Riesling jsme tehdy zavítali do prestižní německé oblasti Mosel. S dnešním vínem od prestižního vinařství Chateau Ste. Michelle se přesuneme za oceán do severoamerického státu Washington state, kde se díky zdejšímu chladnému klimatu této odrůdě velmi daří. Trochu té Evropy a dokonce i Mosely si tam však vezmeme s sebou.

Slavné vinařství Chateau Ste. Michelle bylo založeno roku 1934 a při výrobě vína si potrpí na využití evropských a hlavně francouzských postupů. Výjimkou není ani přímá spolupráce s evropskými vinařstvími. Na kultivaci a výrobě bílých vín z odrůdy Riesling spolupracuje s Weingut Dr. Loosen, předním vinařstvím z německé Mosely. Na výrobě červených vín spolupracuje s ikonickým italským vinařstvím Antinori.

Podívejte se s Jakubem Přibylem na bílé víno Chateau Ste. Michelle, Dry Riesling blíže. Zavítáte do prostředí vinic Mělnického vinařství Kraus s krásným výhledem na Říp. Dozvíte se více o jeho vůni a chuti. Nezapomněli jsme ani na snoubení s jídlem. Jakub vám prozradí s jakými delikatesami si jej nejlépe vychutnáte a co si k němu uvařit.

Vína Chateau Ste. Michelle najdete v baleních SvětemVína.cz, která si můžete objenat až k vám domů. Součástí balení jsou recepty od skvělých šéfkuchařů Miroslava Kaliny (Kalina Cuisine & Vins), Jana Punčocháře (Grand Cru Restaurant & Bar), Jaroslava Zahálky (Mánes restaurant) a dalších. Díky nim si vychutnáte harmonické kombinace jídla a vína, které vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl. Ve stylových baleních Světem Vína dále najdete informační karty o víně a videodegustace. Aktuální informace získáte na našem Facebooku.

Text: František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.