Jiří Nosek: Mušle Mariniére

_MG_7782

Uvařte si doma skvělé Mušle Mariniére podle Jiřího Noska, šéfkuchaře restaurace Zdenek’s Oyster Bar. Ta je vyhlášená pro svůj bezkonkurenční výběr ústřic a nápadité pokrmy z ryb a plodů moře. Jirka během své kariéry prošel řadou renomovaných pražských podniků, zkušenosti sbíral i v michelinské restauraci La Table. Pokrmy z plodů moře jsou jeho specialitou a vy se o tom můžete přesvědčit i u vás doma. Prozradíme, že chutnají opravdu skvěle 🙂

Ingredience pro dvě osoby: 1kg mušlí Boucheot AOP, 6 polévkových lžic nasekané šalotky, 2 polévkové lžíce nasekaného česneku, 1 snítka natrhaného tymiánu, ½ lžíce chilli pasty, 8 lžic olivového oleje, 6 lžic rajčatového koncentrátu, 2 lžíce másla, 600 ml bílého vína, 4 lžíce listová petržele

Postup: Do hrnce dáme olivový olej, šalotku, česnek, tymián. Celé restujeme cca 2 minuty, přidáme rajčatový koncentrát a opět 2 minuty restujeme. Přidáme mušle, teplotu sporáku nastavíme na maximum a 30 vteřin restujeme. Zalijeme bílým vínem. Nepřiklápíme poklicí, aby se nám odpařovalo víno. Jakmile se mušle začnou otvírat stáhneme teplotu na minimum, přidáme máslo a promícháme. Na závěr dozdobíme listovou petrželí. Podáváme s bílým pečivem.

Recepty šéfkuchaře Jiřího Noska jsou spolu s perfektně zvolenými víny součástí balení SvětemVína.cz. V pohodlí domova si díky nim můžete užívat bílá i červená vína v dokonalých kombinacích s jídlem. Kombinace vymýšlí náš sommelier Jakub Přibyl, který je zodpovědný i za výběr vín. Součástí balení Světem Vína jsou také videodegustace, karty o víně a doporučení na snoubení s delikatesami. Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: Jiří Nosek a František Coufal, Foto: Eva Strnadová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.