Spojení kvalitního vína, gastronomie a vzdělání. Vše u vás doma.

packshot

Orientovat se na trhu zaplaveným stále novými víny není nic snadného pro znalce, natož pak pro běžného milovníka vína. S řešením tohoto problému přichází nový koncept předplatného kvalitních vín s názvem SvětemVína.cz. Předplatitelé každý měsíc obdrží zásilku dvou vín, která pro mě vybere nejlepší český a cenami ověnčený sommelier Jakub Přibyl dle jejich chuťových preferencí. V rámci předplatného milovníci vína obdrží i doporučení k vhodnému snoubení s pokrmy s recepty od předních českých šéfkuchařů a videodegustace.

Kvalitní vína a zajímavé informace

“Při výběru vín se soustředím především na jejich vyvážený čistý projev a příznivý poměr kvality a ceny“, říká sommelier Jakub Přibyl a dodává: “Důležitým faktorem je pro mě i zastoupení vín z celého světa.“ Zajímavosti o jejich původu, barvě, vůni, chuti pak prozradí ve videodegustacích natáčených v malebném prostředí vinic Mělnického vinařství Kraus či v moderním prostředí vinného baru Vinograf.

Při jejich natáčení se myslelo na detaily. Pro co nejvěrnější projev vín se používá prémiové sklo Riedel Veritas, které nabízí specifické tvary sklenic podle jednotlivých druhů odrůd. Práci s víny usnadňují profesionální sommelierské potřeby Pulltex.

Víno a jídlo, skvělá kombinace

Jako doplněk k videodegustacím pak slouží karty s užitečnými informacemi, včetně doporučení k vhodnému snoubení se sýry a dalšími delikatesami. Kdo rád vaří, jistě ocení recepty na pokrmy připravované s důrazem na ideální souznění chutí s jednotlivými víny. Na jejich přípravě se opět podílí skuteční profesionálové. Těmi jsou například špičkoví šéfkuchaři Jan Punčochář, Miroslav Kalina, Jiří Nosek, Milan Hořejš, Jaroslav Zahálka, Tomáš Černý a další.

jakub-vinice-charcoal

Vína pro každého

‘‘Předplatné Světem Vína je jedinečné i možností ovlivnit obsah balení. Každý si jednoduše zvolí, jaký druh vína mu chutná. My mu pak na základě jeho preferencí vybereme ta nejlepší.‘‘, říká Jakub Přibyl. Na své si tedy přijdou milovníci výhradně bílých, červených či sladkých vín. Komu na takovém výběru nezáleží, nechá volbu druhu vína na Jakubovi. Může se těšit na vína bílá v létě, červená v zimě, šumivá na Silvestra a podobně.

Dále lze vybírat ze tří druhů předplatných lišících se stylem vín. “Klasické předplatné“ nabízí spíše lehčí, primárně ovocná a svěží vína. “Prémiové předplatné“ nabízí vína strukturovanější, plnější, opět vynikající svou ovocnou svěžestí. Vlajkovou lodí je pak “Luxusní předplatné“. To osloví velmi strukturovanými a plnými víny, která uspokojí i ty nejnáročnější.

Nezávazné řešení

Flexibilní je i samotný způsob platby. Při volbě časově neomezeného předplatného není třeba platit například celý rok dopředu a zatížit tak naráz svou peněženku. Platba proběhne každý měsíc zvlášť a nabízí možnost předplatné kdykoli ukončit či přerušit.

Dále lze zvolit i běžné čtvrtletní, pololetní či roční předplatné s jednorázovou platbou, nebo nákup jednoho samostatného balení. Variabilní je i způsob doručení. Vína v praktickém a stylovém boxu je možné nechat doručit až domů, nebo je vyzvednout v příjemném prostředí restaurací a vinných barů Vinograf Senovážné, Vinograf Anděl, Rest, či Pastař.

Přejete si objednat předplatné SvětemVína.cz? Aktuální informace najdete na našem Facebooku.

Text: František Coufal, foto: Eva Strnadová

 

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli.


banner image

SvětemVína.cz
Každý měsíc vám vybereme a zašleme dvě skvělá vína až domů.